Institut Ramon Muntaner

IRMU

L'Institut Ramon Muntaner (IRMU), fundació privada dels centres d'estudis de parla catalana, va ser constituït el mes de juliol de 2003 i té la seva seu al Mas de la Coixa de Móra la Nova.

L'entitat neix d'un acord entre la Generalitat de Catalunya i la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, que representa la voluntat de tots els centres que hi són adherits. La seva finalitat és la difusió i el suport als projectes d'investigació i de promoció cultural dels centres i instituts d'estudis de parla catalana i a la mateixa CCEPC.

El Patronat de l'IRMU està format per catorze patrons, set dels quals són nomenats per la Generalitat de Catalunya i els altres set, per la CCEPC. El procés d'elecció de patrons està regulat pel Reglament de Règim Intern de la nostra entitat.

Objectius principals

  • Facilitar la comunicació i el treball conjunt entre els centres.
  • Afavorir el desenvolupament dels diferents àmbits d'estudi referents a la realitat cultural, lingüística, social, econòmica i política dels territoris de parla catalana.
  • Promoure i difondre l'activitat d'aquestes entitats no només fent servir els mètodes tradicionals, com l'elaboració d'un fons documental gràcies a les donacions dels centres, els instituts d'estudis i altres entitats, sinó també potenciant l'ús de les noves tecnologies, amb la creació d'aquest portal virtual que servirà de nexe entre els centres, els investigadors i la comunitat científica, acadèmica i cultural, i d'aparador per a les activitats i els projectes dels centres.
  • Coordinar i subvencionar estudis d'investigació.
  • Fomentar la col·laboració entre creadors i agents culturals.
  • Instituir premis i línies d'ajuts, l&iaute;nies que s'engegaran en funció de les necessitats dels centres i instituts d'estudis
  • Organitzar i participar en reunions científiques i altres activitats.
Mas de la Coixa
El Mas de la Coixa de Móra la Nova, on té la seu l'IRMU

L'IRMU, des de la seva fundació, ha estat un model innovador i d'èxit com a experiència de punt de trobada i de treball conjunt de l'administració (Generalitat de Catalunya) i el món associatiu cultural (centres d'estudis). Ho demostra el treball fet, l'optimització de recursos i el reconeixement assolit.

La Llei 21/2014 de 29 de setembre de 2014 del protectorat de les fundacions i de verificació de l'activitat de les associacions declarades d'utilitat pública, i el seu títol IV, capítol II, amb l'encapçalament “Entitats vinculades a les fundacions i associacions declarades d'utilitat pública”, article 17, s'especifica quan una entitat es considera vinculada. Segons aquestes directrius, la CCEPC és una entitat vinculada a l'IRMU.

  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació