El patrimoni cultural immaterial, tema de la IV Trobada d'Entitats d'Estudis del Vallès 
Imprimeix

Trobada entitats Vallès

El dissabte 20 d’octubre tindrà lloc a Castellar del Vallès la IV Trobada d’Entitats d’Estudis del Vallès, que se centrarà en la temàtica del patrimoni cultural immaterial d’aquesta àrea. El Centre d’Estudis Arxiu de Castellar serà l’amfitrió de la jornada, que es desenvoluparà a l’edifici del Mirador de Castellar.

Actualment, el Vallès es troba immers en el procés de realització de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de
la comarca. La trobada pretén recollir aportacions i treballar en tres àmbits de l’inventari:

  1. Activitats productives, processos i tècniques (categoria 1)
    Inclou els coneixements, tècniques, habilitats, usos i processos relacionats amb les activitats econòmiques i productives, i tots aquells altres aspectes relacionats a l’adaptació al medi, l’organització dels espais i significats del paisatge.
  2. Tradició oral, particularitats lingüístiques i formes de comunicació (categoria 3)
    Expressions i tradicions orals, incloses les particularitats de la llengua i les variants dialectals. També hi trobem la literatura popular, els mites, les llegendes, les cançons, les dites, els acudits, les històries de vida i la memòria oral, així com les produccions sonores lligades a la comunicació col·lectiva.
  3. Formes de sociabilitat col·lectiva i d’organització social (categoria 7)
    Formes d’organització i normes de conducta col·lectiva que organitzen i regulen espais i temps de caràcter familiar, polític, econòmic, social, laboral, festiu o religiós.

Butlleta d’inscripció
Díptic de la trobada

El programa de la trobada és aquest:

—9.30h. Control d’inscripcions i lliurament de material
—10h. Inauguració
—10.15h. Conferència a càrrec de Jaume Mascaró (Institut Menorquí d’Estudis): “Els inventaris de patrimoni cultural immaterial: gestió i/o dinamització?”
—11.00h. Taules de treball dels tres àmbits temàtics
—13.00h. Exposició de les conclusions a càrrec dels coordinadors de les taules
—14.30h. Dinar al restaurant Cal Petasques
—16.30h. Visita cultural

L’assistència és gratuïta, prèvia inscripció abans del dia 15 d’octubre. La presentació del resum de les comunicacions (amb un màxim de 2.000 caràcters) es pot fer fins al 21 de setembre, i la dels textos definitius i corregits per a la publicació (amb un màxim de 35.000 caràcters i 4 imatges), fins al 20 de desembre.

Més informació i inscripcions a la seu de la CCEPC.

Butlleta d’inscripció
Díptic de la trobada
Publicat a Notícies | 18 setembre 2018
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació