Publicació del núm. 31 del semestral ‘Frontissa’ 
Imprimeix

La Mussara. Persones entre les cases i la bassa. Imatge: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Arxiu de Patrimoni Etnològic / Fons Amades.
Acaba d’aparèixer el número 31 de Frontissa, la publicació semestral de la Coordinadora, corresponent al mes de juny de 2016. La podeu descarregar des d’aquest enllaç, i també, juntament amb els números anteriors, des del botó corresponent de la barra lateral esquerra, sota l’epígraf “Publicacions”.

La revista s’obre com és habitual amb l’editorial, dedicada aquesta vegada al Recercat celebrat a Vic la passada primavera, del qual s’afirma que “va mostrar com a excepcional el que hauria de ser normal: la confluència dels diversos territoris, en la seva representació institucional en l’àmbit de la cultura, per sumar amb les voluntats que a nivell cultural hem pogut compartir sempre d’una punta a l’altra de les terres de parla catalana.”

Amb el títol de “Poesia, aprenentatge i tecnologia”, la secció “Des de la universitat” presenta un article de Roger Canadell Rusiñol sobre una iniciativa de la Fundació Martí Pol, una aplicació informàtica destinada a difondre l’univers poètic de l’autor de Roda de Ter.

L’antic poble de la Mussara protagonitza la secció “Una imatge, una història”, amb un text de Josep Santesmases que evoca el passat d’aquest nucli abandonat de les muntanyes de Prades i denuncia el procés de destrucció de què ha estat objecte al llarg dels anys.

L’historiador Antoni Pladevall, entrevistat en aquest número de Frontissa.
L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida és el centre convidat a la secció “Coneguem els centres d’Estudis”. A continuació, l’apartat dedicat a l’activitat de la CCEPC presenta articles sobre les assembles generals del 2016, l’exposició “Patrimoni oblidat. Memòria literària” i el congrés del mes d’octubre d’aquest any.

La secció “Institut d’Estudis Catalans” té com a protagonista la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica, a la qual segueix un article informatiu sobre la dotzena edició del Recercat en l’espai reservat a l’actualitat de l’Institut Ramon Muntaner.

Una entrevista a l’historiador i sacerdot Antoni Pladevall i Font (Taradell, 1934) i una extensa informació sobre el Fons Joan Vinyoli i el projecte “Les fotografies d’una vida” ocupen les pàgines centrals d’aquest número de Frontissa, que en la seva part final presenta textos sobre el Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró i el Museu Nacional d’Art de Catalunya i les habituals pàgines sobre ressenyes i novetats bibliogràfiques.
Publicat a Notícies | 18 agost 2016
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació