Patrimoni oblidat, memòria literària

Patrimoni oblidat

L'exposició “Patrimoni oblidat, memòria literària” vol posar en relació elements patrimonials (entenent el patrimoni en un sentit molt ampli) ja desapareguts o bé abandonats o ruïnosos –o que en un determinat període històric ho van ser– amb textos literaris que s'hi han referit. El nostre patrimoni més afeblit es presenta així contemplat des de la memòria, la descripció, la interpretació o la creació literària. Amb el doble acompanyament d'imatge i paraula, la mostra ens ajuda a conèixer, entendre i valorar els testimonis del passat dels nostres pobles i ciutats.

El projecte es plantejà des de l'inici amb una visió oberta i no restrictiva en relació amb gèneres i tipologies, no condicionat per cànons, perioditzacions o jerarquies, fet que ha permès incorporar textos d'autors molt variats, uns de molt coneguts i d'altres no tant, d'àmbit general o vinculats a àrees territorials concretes. Les visions literàries que aporten, quan posen els ulls en lloc concrets, enllacen amb la geografia i la història, amb la memòria i el coneixement, matèries que determinen les activitats habituals dels centres i instituts d'estudis locals i comarcals. Es tracta d'una aportació més, amb voluntat de suma, als esforços que els darrers anys s'han dut a terme arreu amb l'afany de vincular territori i literatura.

L'exposició itinerant és part d'un projecte més ampli que inclou també un lloc web (www.patrimonioblidat.cat) amb més elements patrimonials i textos dels que ara es mostren i amb el calendari d'itinerància de l'exposició.

La Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i l'Institut Ramon Muntaner, amb el suport i la col·laboració de nombroses institucions, entitats i persones, han volgut contribuir a fer conèixer millor els nostres territoris, el seu patrimoni i la seva literatura, a promoure localment la lectura, l'estudi i la divulgació i a estimular la creació de noves obres literàries, que configurin, per al present i per al futur, saber, bellesa i reflexió.

Díptic de l'exposició en PDF
Elements expositius i fitxa tècnica en PDF
Condicions per sol·licitar l'exposició en PDF

Patrimoni oblidat 1
Patrimoni oblidat 2
  Amb el suport de
Institut Ramon Muntaner Institut d'Estudis Catalans Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Diputació de Girona Diputació de Lleida Diputació de Tarragona Fundació Mútua Catalana

Aquest lloc envia galetes (cookies) al vostre navegador per recollir estadístiques d'ús i funcionar correctament. Si hi continueu navegant considerem que ho accepteu. Accepto | Més informació